Lasol on kotimainen ja vastuullinen tuote

Lasol -tuotteet valmistetaan Berner Oy:n omassa tuotantolaitoksessa Heinävedellä. Berner Oy työllistää Heinävedellä noin 60 henkilöä ja on näin paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja.

Kaikkien Lasol -tuotteiden tuotekehitys tehdään Herttoniemen laboratoriossa. Berner Oy:n Herttoniemen ja Heinäveden laboratorioilla on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen myöntämä GLP-hyväksyntä. OECD:n määrittelemän GLP:n (Good Laboratory Practice) eli hyvän laboratoriokäytännön tarkoitus on tuottaa luotettavia ja riittävän korkealaatuisia laboratoriotestauksia muun muassa viranomaistarkoituksiin.

Raaka-aineet

Lasol -tuotteiden pääraaka-aine on etanoli ja se on tarkoin valittua ja laadukasta, mahdollisuuksien mukaan Suomessa tuotettua. Muut Lasol -tuotteiden valmistuksessa käytettävät raaka-aineet, kuten pesutensidit ja tuoksut tulevat EU-alueelta, mm. Saksasta, Tanskasta ja Ranskasta. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä.

Pakkausmateriaalit

Lasol-pullot, myyntieräpakkausten kutistekalvot ja aaltopahvilaatikot valmistetaan Suomessa ja korkit Ruotsissa. Pakkausmateriaaleina käytetään PE-, PP- ja PA/PE-muoveja sekä aaltopahvia. Kaikki muut Lasol-tuotteiden pakkaukset soveltuvat muovinkeräykseen, mutta pussipakkaukset eivät vielä ole kierrätettäviä. Tavoitteena on, että kaikki Lasol-pakkaukset ovat kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä vuoteen 2025 mennessä. Lisäksi tavoitteena on lisätä kierrätettyä muovia Lasol-pakkauksiin vuoteen 2025 mennessä.

Lasol on Berner Oy:n omistama tuotemerkki. Lue lisää Berner Oy:n vastuullisuudesta (linkki Berner.fi -sivulle)